Platanias

Ett paradis för turisten

Stort utbud och populär turistort

Platanias är den av de mest populära turistorterna på Kreta, inte minst bland svenskar och andra skandinaver, och växer ständigt. Inte undra på det, för här finns det mesta som man kan önska sig. Den fina, långa, stranden med riktig finkorning sand är perfekt för bad, sol, och allt som hör till. Här finns solstolar och parasoller, vattensport och trampbåtar.
Det allra viktigaste utbudet finns på orten, så som tavernor och caféer i en pittoresk miljö, men det är naturligtvis även mycket enkelt att förflytta sig till de lite större orterna om man vill. Den som är intresserad av historia kan lockas av en rad minnesmärken från andra världskriget, där Kreta hade en viktig roll. Bland annat finns en kyrkogård för tyska soldater som stupade runt ön. Det är även enkelt att ta sig runt till den vackra och varierande naturen på Kreta.
Platanias erbjuder god omväxling av olika miljöer med en mysig gammal välbevarad stadskärna och närhet till den fantastiska naturen på Kreta. Pratiska institutioner så som bank, apotek och livsmedelsbutiker finns på orten. Platanias ligger på Kretas nordvästra kust, bara en mil ifrån Chania, som är Kretas näst största stad. Att ta sig den korta sträckan mellan dessa orter är enkelt för den som vill ta del av de bådas utbud. I själva staden bor det runt 5 000 människor, och i kommunen som helhet bor det nästan 20 000 invånare.
Bra hotell i Platanias >>