Elounda

En lyxig pärla

Charmigt & lyxigt

Elounda är en gammal liten fiskeby med ett par tusen invånare på Kretas norra kust, ungefär fem mil från öns största stad, Heraklios. Atmosfären är väldigt charmig och det är i stora delar en klassisk grekisk småstad. Samtidigt så förenar staden detta med en stor del ovanligt fashionabla boenden och butiker. Således passar Elounda extra bra för den inte har för avsikt att snåla med budgeten under semestern, utan snarare önskar att få ut något extra. Faktum är att rika atenare brukar åka hit för att vila upp sig i den härliga miljön.
Vill man riktigt slappna av kan hotellet Porto Elounda vara värt att spana in. Hotellet ligger högt ovanför Elounda-bukten med en hisnande utsik och bjuder på ett lugn som annars kan vara svårt att hitta på de större turistorterna. Hotellet har egen sandstrand, SPA, tennisbana och förstås en barnklubb. Vill man bo ännu lite vuxnare kan grannhotellet Elounda Peninsula stilla ditt begär. Väljer man att bo i en svit har man till och med egen pool.
Byn Elounda har naturligtvis en väldigt fin strand – faktum är att dess speciella läge inuti en vik gör stranden till en av Kretas vackraste och mest badvänliga. Här är det populärt med snorkling. På många av hotellen finns det även mycket stora och fina pooler, för den som föredrar den typen av bad och solslappande.
I hamnen ligger ett trevligt torg med caféer och restauranger. Närmsta större stad är Agios Nikolaos, som ligger ungefär en mil bort, med goda bussförbindelser mellan städerna. Där kan man ta del av ett nattliv som inte finns i någon större utsträckning i själva Elounda. Elounda är även uppskattat för dess närhet till natursköna bergsbyar och i området finns den grotta som guden Zeus enligt myten föddes i.