All inclusive på Kreta

När allt ingår kan man verkligen slappna av

Att bo på ett all inclusive hotell innebär att "allt" ingår i priser. Exakt vad som ingår i all inculsive kan skilja sig åt litegrann, men ofta innebär det att frukost, lunch och middag ingår och där emellan ingår snacks, fika och dryck (oftast juice, läsk, vin och öl) under hela dagen. All inclusive är ett mycket bekvämt alternativ för såväl barnfamiljer som par som bara vill fokusera på att slappa och inte behöva bekymra sig om vad saker kostar och slippa välja restaurang på kvällen. Många som reser i stora sällskap upplever att all inclusive underlättar vistelsen på Kreta.
En sak att tänka på innan man bokar ett all inclusive hotell är att se till att maten är bra och varierad. Man ska ju trots allt äta alla måltider på hotellet. En del hotell har flera restauranger att välja bo, medan andra bara har en enda. Sen är det förstås fullt möjligt att gå åt på stan och äta några kvällar trots att man har all inclusive.
En annan viktigt sak att ha koll på är om alla lokala skatter är inkluderade i priset, eller om det tillkommer något. Vissa all inclusive hotell talar uttryckligen om att dricks ingår i priset, medan det förväntas på andra ställen.

Några av Kretas bästa all Inclusive

Här följer några av de bästa all inclusive hotellen på Kreta.
Porto Platanias Beach Resort & Spa (Platanias)Om du letar du efter ett riktigt lyxigt boende så är Porto Platanias ett utmärkt alternativ. Man bor mer eller mindre mitt på stranden och på hotellet hittar man 3 restauranger, 5 barer och 5 stora pooler. Allt är omgivet av frodig grönska och överallt har man utsikt över Medelhavet.
Creta Maris Beach Resort (Hersonissos)Ett förstklassigt hotell som är perfekt för barnfamiljer. Hotellet ligger mitt på sandstranden och har tretton pooler, barer, diskotek, spa och gym. Här har man hela tre restauranger att välja på. Man kan välja att bo i dubbelrum, familjerum eller i svit. Förutom öl och vin ingår även internationella drinkar i all inclusive.
Blue Palace (Plaka)Ett riktigt lyxigt all inclusive hotell på Kreta. Här finns bland annat SPA, tennisbanor samt pooler både inomhus och utomhus. Här äter man prisbelönt mat från restaurang Flame som serverar kötträtter på stora träskivor. I området hittar du också en bar i marockansk stil, en poolbar och en strandbar som serverar exotiska drinkar och plockmat med spektakulär utsikt över det Medelhavet.
Santa Marina Beach Hotel (Agia Marina)Ett annat mycket populärt all inclusive hotell på Kreta. Mest populärt är rummen som vetter ut mot havet. Förutom pooler så har man också en mycket fin sandstrand precis vid hotellet. Maten får ofta bra betyg av gästerna och vill man äta inne i Chania en kväll tar det bara 15 minuter med buss till staden. Observera att all inclusive inte ingår i alla rumstyper.