Agia Marina 

En charmig och barnvänlig ort

Fina stränder och allt på bekvämt avstånd

Agia Marina är en populär turistort med ungefär 1 500 invånare på Kretas nordvästra kust, mindre än en mil ifrån öns näst största stad Chania. Även om Agia Marina är en utpräglad turistort, med inte minst en stor andel svenskar och andra skandinaver, är det ändå en charmig stad.
Gamla Agia MarinaDen gamla delen av Agia Marina som ligger på promenadavstånd (1 kilometer ungefär) från den nya delen, är riktigt charmig med många gamla välbevarade byggnader. Uppe vid torget i gamla Agia Marina är det härligt att sitta på en taverna och äta lunch i lugn och ro. Här hittar man också en välsorterad mataffär med fetaost i lösvikt, goda ostar, färska grönsaker och ägg direkt från bonden. De har även ett bra utbud av kött i butiken.
Lugnt och barnvänligtAgia Marina är väldigt lugnt och passar därmed inte minst väldigt väl för barnfamiljer – men naturligtvis även för alla andra resenärer som vill bo på en avkopplande ort. För de små finns det även en lekpark i byn, med allt från hoppborgar till minigolf. Som i så många andra grekiska byar är trottoarerna smala och trottoarkanterna höga.
Lång strand med aktiviteterStranden i Agia Marina är mer än två kilometer lång och har en härlig sand och fint vatten. Liksom många andra stränder i regionen är det väldigt långgrunt, vilket brukar uppskattas när barnen ska bada. Den östra delen av Agia Marina har den mest barnvänliga sandstranden. Utmed stranden finns det gott om möjigheter till olika aktiviteter och vattensporter. Du kan testa på allt från jetskiing och SUP (stand up paddling) till beach volleyboll.
Bra utbudI orten finns också en del gemytliga tavernor, som inte minst serverar läckra traditionella lokala rätter, och caféer. Här finns också praktiska institutioner så som bank och växlingskontor. Du hittar även bagerier, hantverksbutiker och de sedvanliga turistbutikerna här.
Nära till shoppingen i ChaniaVill man ha ett större shoppingutbud kan man enkelt ta sig till Chania där man hittar allt från stora kända kedjor till små lokala butiker. Till Chania tar man sig enkelt med buss eller egen hyrbil.
Nöjen i PlataniasOm man tröttnar på det lugna kvällslivet i Agia Marina, kan man bege sig till grannorten Platanias. Det tar cirka 20 minuter att gå till Platanias, men man kan förstås också ta bussen. I Platanias är utbudet av barer och diskotek betydligt större.
Bra hotell i Agia Marina >>