Almyrida & Kalives

Två gemytliga syskonorter

Lugna orter med fina stränder

Almyrida och Kalives är två fina orter som ligger bara några kilometer från varandra, på Kretas nordliga kust. Till Chania, en av Kretas största städer, är det ungefär två mil längs kustleden, som är en av Kretas huvudvägar. De båda orterna är väldigt lugna och passar väldigt bra för den som vill komma iväg och koppla av på sin semester, och inte lika mycket för den som i första hand är ute efter fest och nattliv. De ligger i ett väldigt fint område på Kreta med en vacker natur.

Kalives, som är den lite större orten av de två med cirka 1 500 invånare, är späckat av restauranger, caféer och barer och stranden här är mycket fin och ren (vilket den blå EU-flaggan är ett kvitto på). Även i Almyrida finns det, trots att orten är väldigt liten, faktiskt flera stycken riktigt bra och trevliga restauranger, som inte minst serverar lokalt fångad fisk och andra lokala rätter, och även några caféer, barer och matbutiker. Även Almyridas strand är fin och långgrund, vilket brukar uppskattas av barnfamiljer.

De går att ta bussen från de båda ställena till antingen Chania eller Rethymnon, som ju också är en av de större städerna på ön och bara ligger någon mil längre bort på samma kust. Orterna, med sina smidiga förbindelser, passar också bra för de som vill hinna med att upptäcka Kretas vackra natur och sevärdheter.