Hersonissos och Stalis

Nöje respektive avslappning

Två närliggande orter längs den norra kusten

Bara ett par mil från Heraklion, som är Kretas största stad, ligger Hersonissos och Stalis. Två orter som nästan är i hopväxta och båda ligger utsträckta längs den norra kusten, vilket gör att den fina badstranden alltid finns nära.
Hersonissos är en relativt liten by sett till invånarantalet, med bara runt nio tusen invånare och ungefär 25 000 boende med den omliggande kommunen. Staden är ändå full av liv hela dygnet på sommaren då mängder av ungdomar lockas hit för festlivet och andra populära turistaktiviteter så som gokart och bungyjump. Samtidigt är staden lämplig för barnfamiljer, och här finns ett par populära vattenparker och vattenmuseum.
Stalis är en liten by som bara har runt tusen invånare och har en betydligt lugnare atmosfär, men är fortfarande turistvänlig snarare än orörd eller rakt igenom grekisk. Här finns det allra viktigaste, det vill säga bad, caféer, restauranger och barer, samt även biluthyrning och bussförbindelser med större städer för den som vill göra utflykter. Det går även att välja bland boenden i olika former av komfort och pris. Stalis har i sin tur nästan växt ihop med den lite större staden Malia.